Tapas

Tapas, wat is of wat zijn dat eigenlijk?
Tapas laten zich moeilijk omschrijven: ze zijn divers en informeel. De kleine gerechtjes kunnen koud of warm geserveerd worden en in The Gallery Tapas & Wijnen doen wij dat in de bekende kleine roodbruine minicaquelons. Ze kunnen variëren van een plakje chorizo tot gemarineerde olijven en van kleine gehaktballetjes tot gamba’s.

‘Dekseltje’

Aan het opdienen ligt van oudsher een aantal praktische overwegingen ten grondslag. Een drankje (hoofdzakelijk sherry of wijn) werd, om ongedierte te weren, veelal afgedekt met een tapa van brood of ham. Tapa betekent vrij vertaald dan ook “dekseltje”.

Het gezellige aan tapas is dat je samen uit dezelfde potjes kunt eten. Ook de keuze van de tapas wordt hierdoor iets sociaals; het vraagt wat overleg tussen de tafelgenoten onderling.

Bepaal alles zelf

Bij ons in de The Gallery Tapas & Wijnen bepaal je de variatie en de hoeveelheid van de tapasgerechten zelf.  Onder het genot van een drankje kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om één of twee tapasgerechten per keer te bestellen en zo de hele avond te vullen. Ook een menu met meerdere tapasgerechten, om zo een gevarieerde complete maaltijd te creëren, behoort tot de mogelijkheden.